Fridrich F2L – Snabb metod för att lösa de två första lagren!

Fridrich F2L är den populäraste metoden för att lösa de två första lagren så snabbt som möjligt. Metoden används av de flesta speedcubers i kubtävlingar runt hela världen. F2L står för first two layers och är en del av CFOP-metoden, klicka här för att läsa mer. Vill du lära dig de andra delarna i denna metod kan du klicka här.

Denna del kan vara ganska klurig och den är nästan omöjlig att lära ut via text så vi har valt att göra en video istället. I videon får du lära dig grunderna i metoden. Uppstår det frågor under videons gång så rekommenderar vi att du ser klart hela videon först eftersom de flesta frågor vi har fått besvaras senare i videon. Lycka till!


Posted on

5 kommentarer på “Fridrich F2L – Snabb metod för att lösa de två första lagren!

  1. Selma skrev:

    Innan man gör ett block måste man ju flytta kantbiten till rätt ställe, men ibland när jag ska flytta den förstörs ett annat block. Det funkar inte fastän jag vrider till baka de vita till bottnen, hur ska jag göra?!

    • Viktor Strindell skrev:

      I slutet av videon går jag igenom hur man gör för att tidigare F2L-par som man gjort inte ska förstöras. Jag rekommenderar att bara titta igenom hela videon innan du ger dig på F2L på egen hand, för att få en bättre förståelse för hela metoden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *