Välkommen till vårt nyhetsflöde. Här hittar du nyheter som rör speedcubing. Du ser både nyheter om Cuboss och andra nyheter som handlar om speedcubing generellt. Här kan du även hitta alla officiella svenska kubtävlingar som utlyses.

Nytt svenskt världsrekord i Square-1

helmer ewert wr thumbnail

Helmer Ewert – 6,67 sekunder!

30 April slog Helmer Ewert det världsrekordet i Square-1 med tiden 6,67 sekunder! Rekordet slogs på Swedish Decathlon Challange i Flen.

Läs mer och se video på lösningen här.

Nytt världsrekord i Rubik’s kub!

max park wr thumbnail

Mark Park – 6.39 sekunder!

23 April slog Max Park världsrekordet i Rubik’s kub genomsnitt med tiden 6.39 sekunder! Detta är första gången sedan 2009 som någon annan än Feliks Zemdegs slagit världsrekord i genomsnitt när det gäller Rubik’s kub.

Läs mer och se video på rekordet här.

Nya svenska rekord på SSL2!

360 thumbnail 2

Nytt rekord i 2×2, Rubik’s kub & mer!

Förra helgen på SSL2 i Stockholm slog Jakob Gunnarsson svenskt snittrekord i 2×2 & Rubik’s kub. Dessutom slog Daniel Wallin svenska singelrekord i 4×4 och 5×5 med ögonbindel.

Läs vidare och se 360-video från tävlingen här. 

SM i Rubik’s kub 2017, Stockholm

WCAlogo-300px

Swedish Championship 2017

Årets mästerskap i Rubik’s kub kommer att hållas i Stockholm, 26-28 maj. Tävlingen förväntas bli den största i Sverige hittills och är den första tävlingen som sträcker sig över tre dagar. På tävlingen kan du delta i alla officiella grenar.

Läs mer om tävlingen och anmälning här.

Nytt svenskt rekord i Rubik’s kub!

Jakob g NR thumbnail

Jakob Gunnarsson – 8,85 sekunder!

I helgen 18-19 mars slog Jakob Gunnarsson det svenska snittrekordet i Rubik’s kub på 8,85 sekunder under norska mästerskapen.Jakob fick med lösningarna på video, kolla gärna in videon på länken nedan!

Läs mer och se video på rekordet här.

Kubtävling i Flen, April 2017

WCAlogo-300px

Swedish Decathlon Challange 2017

Då var det dags för årets Decathlon Challange. Tävlingen håller plats 29-30 April i Flen. På tävlingen kommer det att tävlas i 10 grenar och ett ”mystery event” som förblir en överraskning för tillfället.

Läs mer om tävlingen och hur du anmäler dig här. 

Kubtävling i Stockholm, April 2017

WCAlogo-300px

SSL 2 Stockholm 2017

Nu har det blivit dags för den andra tävlingen i SSL-serien. Kubtävlingen håller plats 8-9 April i Nacka, Stockholm. På tävlingen kan du tävla i 14 olika grenar.

Läs mer om tävlingen och anmälning här.

Kubtävling i Jönköping, Mars 2017

WCAlogo-300px

SSL 1 Jönköping 2017

Helgen den 4-5 mars hålls den första tävlingen i SSL-serien som består av fem deltävlingar på olika platser i Sverige under hela året.

Läs mer och anmäl dig till tävlingen här.

Online kubtimer på Cuboss!

timerthumbnail

Utmana dig själv med våra nya timer

Vi har nu skapat en online kubtimer som du kan använda för att ta tid på dina lösningar. Timern är skapad med tanke på hur riktigta kubtävlingar fungerar så att du ska kunna öva hemma som förberedelse inför tävling.

Klicka här för att läsa mer om kubtimern. 

Nytt världsrekord i Rubik’s kub igen!

Feliks Zemdegs 3x3 wr nyhet

Feliks Zemdegs – 4.73 sekunder singel!

I helgen (11 december 2016) slog Feliks Zemdegs världsrekordet med 0.01 sekunder från det tidigare rekordet av Mats Valk! Mats var på plats och vi får se hans reaktion till rekordet live i videon från Feliks kamera.

Här kan du se videon och läsa om tre till världsrekord som slogs under samma helg.

Kubtävling med fokus på blindlösning!

WCAlogo-300px

Flen New Years’ Blind 2017

Den 14:e januari är det dags för en till kubtävling, denna gång i Flen. Tävlingens fokus ligger på blindlösning, men det går också att delta i den vanliga grenen Rubik’s kub.

Läs mer och anmäl dig till tävlingen här.

Nytt världsrekord i Rubik’s kub!

valk-wr

Mats Valk – 4,74 sekunder singel!

I helgen slog Mats Valk världsrekordet i Rubik’s kub på 4,74 sekunder! Mats fick med lösningen på video och den flyter på otroligt bra! Totalt var lösningen 40 drag vilket betyder att han gjorde 8,44 drag per sekund.

Klicka här för att läsa mer och se videon.

Nytt Världsrekord i Megaminx!

Juan Pablo Huanqui

Juan Pablo Huanqui – 39.43 snitt!

I lördags (29 okt) slog Juan Pablo Huanqui världsrekordet i Megaminx, både singeltid 34.40 och genomsnittet 39.43 sekunder! Klicka här för att läsa mer och se video på rekorden.

Resultaten från SM

WCAlogo-300px

Vinnaren av SM 2016 – Daniel Wallin!

Årets SM i Rubik’s kub är nu över och vi har en ny svensk mästare efter att Daniel Wallin löst kuben på 8.99 sekunder (snitt) i finalen. Läs mer och se video från finalen här.

Nytt världsrekord i Square-1!

ty-marshall

Ty Marshall – 9,76 sekunder snitt!

I lördags, 17 september på Berkely Summer 2016 slog Ty Marshall det gamla genomsnittsrekordet på 9.90 sekunder med ett snitt på 9.76 sekunder. De fem tiderna blev (10.37), 9.69, 9.53, 10.05, (8.79).

Klicka här för att se videon.

Kubtävling i Mora!

WCAlogo-300px

Kubvasan 2016

Dags för en kubtävling i Mora! I Rosa huset, Mora kommer det att tävlas för fullt i tio olika grenar under två dagar (26-27 November). Klicka här för att läsa mer om tävlingen och anmälning.

Nytt världsrekord i Rubik’s kub!

Feliks Zemdegs

Feliks Zemdegs – 6,45 sekunder snitt!

På WLS Lato 2016 slog Feliks Zemdegs det tidigare snittrekordet med 9 hundradelar. Läs mer och se videon med de otroliga tiderna här.

SM i Rubik’s kub!

WCAlogo-300px

ÅF Swedish Cube Open 2016

Nu är det dags för SM i Rubik’s kub. Tävlingen kommer att hålla plats i Trollhättan 15:e-16:e oktober. På tävlingen finns det möjlighet att delta i 18 olika grenar. Tävlingen är öppen för alla. Läs mer om tävlingen och anmälning här.

Kubtävling i Göteborg!

WCAlogo-300px

Gothenburg Cube Open 2016

Nu är det återigen dags för en kubtävling i Sverige. På tävlingen kan du delta i tio olika grenar. Tävlingen hålls 18-19 juni och är öppen för alla. Klicka här för att läsa mer om tävlingen.

Nytt Svenskt rekord i Rubik’s kub!

Daniel Wallin NR

Daniel Wallin – 8,89 sekunder!

På den senaste officiella kubtävlingen i Flen slog Daniel Wallin det svenska snitt-rekordet i Rubik’s kub med den helt otroliga tiden 8,89 sekunder! Se videon här.

Cubossklistermärken!

cuboss-sticker

Logga på kuber

Många har frågat efter det här, och nu finns det äntligen att få tag på. Det är genomskinliga klistermärken med cuboss-loggan på. Snyggt! Ta en titt!.

Kubtävling i Flen!

WCAlogo-300px

Swedish Decathlon Open 2016

Nu är det återigen dags för en kubtävling i Sverige. På tävlingen kan du delta i tio olika grenar. Tävlingen hålls 7-8 Maj och är öppen för alla. Klicka här för att läsa mer om tävlingen.

Klistermärken på Cuboss!

3x3-multi-gradient

Klistermärken

Nu finns det klistermärken till kuber att på Cuboss! Du hittar alla klistermärken från 2×2 till 10×10, Megaminx, Pyraminx, SQ-1 och Skewb. Gå in i shoppen och ta en titt!

Nya varianter av Dayan Zhanchi!

dayan-zhanchi-green

Dayan Zhanchi

Nu finns det fem nya färger att välja när du ska köpa vår populäraste kub Dayan Zhanchi. De nya färgerna är grön, röd, gul, blå och orange. Kolla in dem här.

129,00 kr Välj alternativ

Kubtävling i Nyköping!

WCAlogo-300px

Nyköping Cube Day 2016

20 Februari är det dags för årets första svenska kubtävling. Tävlingen är en officiell WCA tävling med sex olika grenar. Den är öppen för alla. Läs mer om tävlingen här.

Budgetspeedcube!

moyu-guanlong-black

Moyu YJ Guanlong

Verkligen mycket kub för pengarna. Moyu har lyckats ännu en gång med en fantastisk speedcube. Läs mer här.

59,00 kr Välj alternativ

Ny Moyu Speedcube!

moyu-weilong-black

Moyu Weilong II

Vi utökar lagret med ännu en speedcube från Moyu. Weilong är mjuk och snabb, så om det är något för dig kolla in den här.

119,00 kr Välj alternativ

SM i Rubik’s kub 2015

SwedishOpenLogo

SM 5-6 December i Stockholm

Nu kan du anmäla dig till SM i Rubik’s kub 2015. Tävlingen som hålls i Stockholm är öppen för alla och det är inga krav för att vara med. Läs mer om tävlingen och hur man anmäler sig här.