Här samlar vi information om alla pussel vi säljer på Cuboss som är Shapeshifters. En shapeshifter är ett pussel som byter form medan man löser det. Det ger en extra utmaning eftersom det blir svårare att se vilken bit som är vilken, och var de ska sitta. De är både roliga och kluriga att lösa, och dessutom ser de häftiga ut.

ShengShou Mastermorphix

shengshou mastermorphix

89,00 krLägg i varukorg

Pusslet

Masterporphixen håller god kvalité. Den är stickerless, vilket gör den mycket tåligare mot utnötning än om den skulle ha haft klistermärken. Den har inga vassa kanter eller ojämna hörn; det är ett bra bygge. Den kan skära hörn, vilket är ett plus när man löser shapeshifters eftersom det kan vara lite svårt att räta upp bitarna när man inte ser var de ska vara. Färgerna är ungefär samma som en vanlig stickerless kub, det finns dock några skillnader. Den gula färgen är aningen ljusare än vanligt, och den gröna färgen är ganska mycket mörkare än vanliga kuber.

Shapeshifter

Det här pusslet är en 3×3 mod, alltså en modifierad 3×3 kub. Det betyder att man kan lösa kuben nästan som om den vore en 3×3. På grund av utformning kommer den att ändra form när man vrider den, och den här kuben ändrar form ganska ordentligt. Det här är en av de svårare shapeshifters som finns. Den ger en bra utmaning även för erfarna 3×3 lösare, så det är en riktigt rolig kub att lösa. Läs mer under fliken ”Recension”.

Kvalitet

Kubens kvalitet sticker ut i jämförelse med andra ShengShou modeller. Den känns ganska mycket som en MoYu och egentligen inte
likt ShengShou, och i det här fallet är det en bra sak. Den känns mjukare i rörelserna och lite mer stabil. Direkt ur lådan går kuben lätt att vrida på och inget silikon behöver tillföras.
Pusslet kan till och med skära hörn till viss del. Även om kuben inte är någon speedcube så bidrar det till en roligare lösning.

Lösning

Pusslet är oväntat svårt att lösa med tanke på att det är en 3×3 mod. För en nybörjare är det svårt
att bara förstå hur man ska vrida på pusslet. Den är lik en Pyraminx till formen, men eftersom mekanismen är likandan som en 3×3
vrider man den på ett helt annat sätt. Men när man har räknat ut hur den funkar är det ganska likt en 3×3.

Vikt: 100 gram.
Mått: 70 mm.
Färg(er): Stickerless, mörkare grön, aningen ljusare gul.

Här kommer vi i framtiden lägga in eventuella videos, guider och liknande.

MF8 Square One

109,00 krLäs mer

Pusslet

MF8 Square One är av god kvailtét. Den har stickers, vilket betyder att den är tillåten att använda i tävlingar. Det här är V2, och den skär hörn bättre än sin föregångare. Färgerna är ungefär samma som vanligt, den har en lite mörkare blå och ljusare grön än Dayan. Direkt ur lådan är den ganska lös och den kommer poppa om man inte är försiktig. Det går förstås att justera.

Shapeshifter

Sqare One ändrar inte form jättemycket, men det är absolut tillräckligt. Den har ett snitt rakt igenom mitten vilket delar upp kuben i två sidor, och dessa sidor måste vara jämlöpande för att man ska kunna vrida på de andra lagren. Kuben är otroligt lätt att vrida på längs snittet med lite mer friktion på de andra lagren. Allt som allt en riktigt rolig kub med potential för riktigt bra tider. Världsrekordet för Square One är i skrivande stund 6,96 sekunder, alltså inte så lång i från världsrekordet i Rubik’s Kub. Läs mer om Square One under fliken ”Recension”.

Kvalitet

Kuben håller bra kvalitét, den känns ungefär som en blandning mellan Dayan och MoYu. Klistermärkena är bra; de lossnar inte och nöts inte ut så lätt. Direkt ur lådan är kuben ganska trög, och den kan behöva smörjas och justeras för att uppnå sitt fulla potential. På grund av pusslets design är den lite instabil, men det är inte för att MF8 har gjort ett dåligt jobb, utan snarare för att pusslet är utformat som det är. Det händer också att locken på bitarna ramlar av ibland, det varierar från kub till kub. Vissa väljer att limma fast dem.

Lösning

Till en början kan det vara svårt att förstå hur man ska lyckas vrida på kuben överhuvudtaget. Pusslet har ett snitt tvärs igenom som delar upp kuben i två delar, och dessa två delar måste vara på ett visst sätt i förhållande till varandra för att man ska kunna vrida på resten av kuben. Med tiden lär man sig dock hur man ska hantera den, och då är det en tillfredställande upplevelse att lösa kuben. Den är inte så lik Rubik’s Kub 3×3, så det är kul som omväxling. Kom ihåg att Square One är svårare och tar längre tid att lösa än en vanlig Rubik’s Kub 3×3.

Sammanfattningsvis

Kuben håller god kvalitét, är lätt att vrida på och skär hörn okej. Färgerna ser bra ut, den har en lite ljusare grön och en lite mörkare blå, men det är inget som stör lösningen. Pusslet är lite instabilt och det kan poppa om man inte är försiktig. Lösningen är rolig och svår, så det är en kul utmaning.

Vikt: 120 gram.
Mått: 54 mm.
Färg(er): Svart med stickers, ljusare grön, mörkare blå.

Här kommer vi i framtiden lägga in eventuella videos, guider och liknande.

Moyu Crazy Fisher

moyu-crazy-fisher-black

129,00 krVälj alternativ

Pusslet

Om du äger en Moyu kub sedan tidigare så kommer du genast känna att det här är ett pussel av Moyu. Det är vanliga Moyu stickers som är starka och lysande. Pusslet har ganska stora hål i sig för att kunna skära hörn precis som på andra Moyu pussel. Moyu Crazy Fisher är ett pussel av topp-kvalitet!

Shapeshifter

Moyu Crazy Fisher är en 3×3 shape mod vilket betyder att det går att lösa den ganska likt det sättet man löser en 3×3 på. Pusslet ändrar form totalt efter att du vridit bara några drag och går snart inte att känna igen som en kub. Crazy!

Kvalitet

Precis som väntat av Moyu, jag har aldrig sett en shapeshifter av bättre kvalitet. Inga problem att skära hörn och alla lager går lätt och smidigt att vrida på.

Lösning

Moyu Crazy Fisher är en riktigt rolig shapeshifter som erbjuder utmaning för dig som redan kan lösa 3×3, men ändå vill ha mer utmaning. Om du redan har testat en Mirror blocks kub så är detta ett perfekt pussel för dig att gå över till. Pusslet går inte att lösa exakt som en 3×3 så här får du tänka till. Det mesta går att räkna ut själv om du har lite erfarenhet, det är inte många extra algoritmer att lära sig.

Sammanfattningsvis

Topp-kvalitet och riktigt roligt pussel som varken är för lätt eller för svårt, en härlig blandning! 🙂

Vikt: 98 gram.
Mått: 57 mm.
Färg(er): Svart med starka lysande klistermärken.

Här kommer vi i framtiden lägga in eventuella videos, guider och liknande.

3 kommentarer på “Shapeshifters – Pussel som byter form

 1. rappexzz skrev:

  Köpt denna, jätterolig att vrida på och känns alltid som man kommit på hur man gör, tills man (vanligtvis) är klar med en 3×3 kub och flyttat alla kantitar i sista lagret till rätt ställe.
  Då minsann vrider sig mittenbiten (ibland fler än 1 mittbit) och alla bitar är på rätt ställe med minst 1 mittbit är vriden åt fel håll.
  Har ni någon bra algoritm jag kan kolla upp? namn på den så kan jag söka själv?
  Hittar bara någon på youtube som har en jättelång som man dessutom ska göra två gånger?
  Parity (Center Flipper) – (T-Perm)
  [(R U R’ U’) (R’ F) R2 U’ R’ U’ (R U R’ F’)] x2
  -Finns ingen kortare/lättare att memorera?

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *