Rekommenderade produkterTill Butiken

69,00 kr109,00 kr
139,00 kr

Våra senaste recensioner

moyu-aolong-gt-black
Snabb!
Snabb!
Anton M. / Moyu Aolong GT

ivy-cube-black
Bra
Bra
Petri H. / Ivy Cube

qiyi-warrior-w-3x3
Mycket bra budgetkub.
Mycket bra budgetkub.
Sara S. / QiYi Warrior W

Svenskt rekord i 3×3 – 5,52 sekunder!

Daniel Wallin NR 5,52

Daniel Wallin har slagit nytt
svenskt rekord i 3×3!

Stort grattis till Daniel Wallin som slog det svenska rekordet i Rubik’s kub i helgen när han löste kuben på otroliga 5,52 sekunder! Daniel filmade lösningen och du kan se den genom att klicka på länken nedan.

Klicka här för att läsa mer och se videon.

SM i Rubik’s kub 2019

WCAlogo-300px

Swedish Championship 2019

Nu har det blivit dags för svenska mästerskapen i Rubik’s kub! Tävlingen som hålls i huskvarna i slutet av maj är öppen för allaoch du är varmt välkommen oavsett om du löser kuben på 5 minuter eller 10 sekunder. Tävlingen förväntas bli det största svenska mästerskapet sedan det första mästerskapet år 2005.

Klicka här för mer information och anmälan.

Ny guide på Cuboss!

Notationer för större kuber (4×4+)

Nu finns det en notationsguide för större kuber på Cuboss. Vi är väl medvetna om att en 4×4-guide är efterfrågad och en sådan kommer så småningom att läggas till bland våra guider.

Klicka här för att komma till våra guider.

Senaste VideosCuboss på YouTube

Speedcubes och Speedcubing

Behöver jag en speedcube?

Ja, absolut! Precis som i alla andra sporter behöver du så bra utrustning som möjligt för att nå de allra bästa resultaten, och det är här din speedcube kommer in. I många fall kan du lösa kuben dubbelt så snabbt eller snabbare med en speedcube istället för originalkuben.

Du skulle förmodligen inte springa i jeans och en skjorta, eller cykla offroad med en stadsscykel. Det går att göra det, men det blir svårt och frustrerande utan rätt utrustning. Speedcubes är inget undantag; det blir mycket roligare, enklare och effektivare att lösa kuben om du använder dig av en speedcube!

Och du, vet du vad något av de bästa med speedcubes är? Vi erbjuder dem billigare än originalkuben! Så besök vår shop och skaffa dig en riktigt kvalitativ speedcube till ett riktigt bra pris!

Varför speedcubes?

Eftersom Rubik’s Kub är känd som världens populäraste leksak genom tiderna så är chansen ganska stor att du någon gång har känt på en Rubik’s Kub. Då har du kanske också märkt att de är väldigt tröga att vrida på. Anledningen till det är att Rubik’s Kub inte är designad med smidighet och snabbhet i åtanke. Rubik’s Kub gjordes som ett pussel att klura på, en utmaning för hjärnan, och det skulle ta sin tid att lösa den! Men människor runt om i världen blev snabbare och snabbare på att lösa kuben, och allteftersom fenomenet speedcubing växte fram ökade också behovet av snabbare kuber. Det behovet är nu uppfyllt, nu finns det många olika modeller av riktigt snabba och smidiga speedcubes i alla former och slag.

Glöm inte att du kan få tag i många olika riktigt bra speedcubes i olika modeller i vår shop här på Cuboss!

Speedcubing

Speedcubing är en sport som växer så det knakar! Som du säkert förstår går speedcubing ut på att lösa sin kub på kortast möjliga tid. De flesta väljer att speedcuba hemma, och då försöker man bara slå sina egna rekord och bli snabbare och snabbare. Men det finns också många som tävlar i speedcubing, och det arrangeras mängder med tävlingar varje år i hela världen. Även i Sverige förekommer ganska många kubtävlingar och andra relaterade evenemang.

Speedcubing är enkelt att komma in i, man behöver inget annat än en kub och ett glatt humör! För att lyckas med bra tider rekommenderar vi starkt att du skaffar dig en så kallad speedcube, som är särskilt utvecklade för att tävla med. I vår shop kan du köpa många olika modeller av speedcubes som håller hög kvalité och är riktigt snabba och smidiga.

Sänkta priserTill Butiken

-23%
NY!
129,00 kr 99,00 kr
-20%
NY!
99,00 kr 79,00 kr
Rea!